Nieuws Sponsors Foto's
 
Deltour-Santy-Vandeplassche bank en verzekeringen - Onze medewerkers
  Verslagen - Archief 2013-2014  
   
 
  4PDA Katjes Ieper dd. 13.04.2014
     
   

  Wevelgem - Katjes : 3-0 (25-22, 26-24 en 26-24)

  Ook de reserven verloren: 2-1. De titel was al binnen.... Wevelgem verzette de match naar zondag zodanig dat hun jeugdspeelsters van eerste provinciale konden meedoen.... Louise was enkele uren voor aanvang van de match pas thuisgekomen van schoolreis.... Fien en Suzan waren nog op reis.... Julie sukkelde met een nekblokkage.... Camille moest studeren....en sommige speelsters waren de avond ervoor nog uitgeweest.... allemaal verzachtende omstandigheden om onze 3-0 nederlaag uit te leggen.... Neen! Ere wie ere toekomt: Wevelgem stond er en heeft een prima prestatie neergezet. Wij hebben de mogelijkheid gehad om tenminste een set te pakken, maar hebben op de belangrijke momenten net niet genoeg lef getoond. Nu een weekje rusten om dan op zondag 27 april af te zakken naar Roeselare voor de eindronden: wij spelen tegen Ruiselede en Oostende om 14u15 en 15u30. Het zal een mooie afsluiter worden!!! Supporters, nog één keer aub!!!!!!!!!


   
   4PDA Katjes Ieper dd.05.04.2014
      
    

   Katjes - Lichtervelde : 3-0 (25-15, 25-6 en 25-6)

   De reserven toonden het goede voorbeeld en wonnen vlot hun match. Bij aanvang van de hoofdmatch werd er uitdrukkelijk gevraagd om zo geconcentreerd mogelijk te spelen, want dit was onze laatste match thuis en we wilden de supporters verwennen. Zo gezegd,zo gedaan. Halverwege de eerste set verslapte onze aandacht en de bezoeksters keerden terug tot 12-10. Tijd voor een time-out (en een kleine donderpreek). De boodschap werd begrepen en vanaf dan stond er eigenlijk maar één ploeg meer op het veld. Het werd een ware demonstratie waarbij alle speelsters ingezet werden en zij zich op die manier konden tonen aan hun familie en/of supporters. Na de match verraste Pol ons nog met een heerlijke chocoladetaart en ook de bubbels waren van de partij. Onze kapitein Kechia had Marc aangesproken om te zorgen voor de muziek: "we are the champions" werd uit volle borst meegezongen! Het werd een late avond! Volgende week onze laatste match in en tegen Wevelgem, de derde in de tussenstand en dus een topmatch: supporters!!!


    
    4PDA Katjes Ieper dd.29.03.2014
       
     

    Bissegem - Katjes : 1-3 (22-25, 20-25, 25-19 en 12-25)

    De reserven wonnen met duidelijke 0-3 cijfers! De hoofdmatch begon met drie (!) opslagmissers langs weerskanten, een duidelijk signaal dat de zenuwen gespannen stonden. Hoe raar het ook klinkt, maar we waren gelijk verlamd door het feit dat we nog één puntje nodig hadden om kampioen te worden. Om het kort te maken: na 45 minuten was het zover: 0-2 en dus KAMPIOEN in onze reeks!!!! Proficiat aan het hele team! Maar, er moest nog verder gespeeld worden... en dat bleek niet zo eenvoudig na het wegvallen van de spanning. Dat resulteerde in hoge foutenlast, vooral onnodige fouten, niet geconcentreerd spelen, enfin...alles wat kon mislukken, mislukte ook. Halverwege die set herpakten we ons, want we wilden ook deze match tot een goed einde brengen. Maar de inhaalbeweging werd te laat ingezet( 25-19 en 1-2 in sets). Kwaad op onszelf, startten we de vierde set zoals het hoort: opslagdruk, gecombineerd met agressief afwerken aan het net. Bissegem kreeg nauwelijks de tijd om te ademen, want het was keer op keer raak. In geen tijd was de set afgelopen en kon het feestje beginnen. Pol, onze ploegverantwoordelijke, had gezorgd dat de bubbels fris stonden, en samen met de supporters werd er geklonken op de titel! En Marc, onze secretaris bezorgde alle speelsters een leuke, kleine attentie in de vorm van een medaille en een beker(tje). (Zie foto's.) Een zalig moment om te koesteren, hier en daar zag je iemand een traantje wegpinken... . Slechts drie jaar in de provinciale reeksen ingeschreven zijn en al promoveren, het is niet iedereen gegeven! Proficiat in de eerste plaats aan de speelsters, en verder aan iedereen die deze ploeg met hart en ziel steunt en ondersteund. Dit was teamwork!!! We gaan nu met volle teugen genieten van de twee resterende matchen, alsook ons goed voorbereiden op de eindronden die gespeeld worden op zondag 27 april in Schiervelde. Nog vier weken dus, vooraleer we aan vakantie toe zijn!!! Supporters, op facebook staat er ook nog een leuk filmpje.....de trainer doucht de speelsters ipv omgekeerd! Haha!!!!


     
     4PDA Katjes Ieper dd. 22.03.2014
        
      

     Katjes Ieper - Ledegem : 3-1 (16-25, 25-19, 25-21 en 25-16)

     De reserven wonnen met 2-1. In de hoofdmatch lieten we ons overdonderen door het jonge Ledegem. Zij waren supergemotiveerd en speelden zonder complexen: via 6-11 naar 16-17 om dan in één ruk uit te serveren. De twee late wissels brachten geen verandering in ons ondermaatse spel. Dan maar drie posities geroteerd om de tweede set aan te vatten. Beiden ploegen hielden elkaar nu in evenwicht tot 18-18, dan plaatsten wij een eindsprint en konden de gelijkmaker scoren. Alles nog mogelijk dus. Opnieuw ging de set gelijk op. Na een dipje aan onze kant kreeg Fien halverwege de set opnieuw haar kans. En zowaar, het begon te draaien. Net op tijd, want we stonden 13-19 achter. Het was Julie die met al haar ervaring de gaatjes vond in de Ledegemse defensie en haar ploeg meetrok.Na aanvallend de nodige punten vergaard te hebben, bracht ze ons met gerichte opslagen langszij en stootten we door naar setbal. De tweede was de goede, op naar de derde set. Nu hadden we wel het goede ritme te pakken, de bezoeksters kwamen vroeg op achterstand en konden geen vuist meer maken: 3-1 winnen met vechtvolleybal is mss niet de mooiste manier, maar uiteindelijk telt alleen het eindresultaat. En doordat Davo in Poperinge een punt liet liggen, groeit onze voorsprong tot 9 punten. Met nog drie matchen te gaan, volstaat één puntje om kampioen te worden. Het kan dus volgende week al in Bissegem! Supporters, mis het niet!!!!!


      
      4PDA Katjes Ieper dd. 15.03.2014
         
       

      Dadizele - Katjes : 2-3 (25-23, 04-25, 11-25, 25-20 en 5-15)

      De reserven kregen een serieuze pandoering van de leider in de tussenstand. Vooral door de zware opslagdruk kregen we geen vat op het spel. Gewaarschuwd startten we furieus aan de hoofdmatch en na enkele minuten wezen de bordjes 1-12. Dan herpakte de thuisploeg zich en puntje na puntje kwamen ze dichterbij: 12-18 en 15-21. Geen vuiltje aan de lucht, zou je denken, ware het niet dat we plots erg nerveus begonnen te akteren en onnodige fouten de bovenhand kregen. In geen tijd stond Dadizele langszij en won alsnog verdiend de eerste set. Wie dacht dat we aangeslagen zouden zijn, kwam bedrogen uit: bij de eerste TTO stonden we 4-8 voor. En dan was het Rosemie die zorgde voor een one-woman-show: ze serveerde de set gewoon uit!!!! Nooit eerder gezien: 17 punten op rij! Ook de derde set werd Dadizele van het kastje naar de muur gespeeld: 11-25 is geen overdreven uitslag. Een beetje wanhopig startte de thuisploeg met enorme opslagdruk en het lukte hen: onze receptie ging teveel in de fout en we hinkten de hele set achterop, via 13-9 en 20-14 kwamen ze op 25-20. Elk twee sets gewonnen, nog één punt te verdienen! We wonnen de tos en begonnen dus met serveren: nu was het de thuisploeg die op achterstand kwam: bij 2-8 was het wisselen van kamp. Maar eigenlijk hadden ze alle hoop al opgegeven en de handdoek gesmeten: met duidelijk 5-15 cijfers zetten we de puntjes op de "i". Geen eenvoudige overwinning, maar wel een verdiende, zeker daar Dadizele toch op de vijfde plaats staat in het klassement en dit een match op verplaatsing was. We boetten één puntje in ten opzichte van Wevelgem, dat Diksmuide met een duidelijke 3-0 terug naar huis stuurde. Met nog vier matchen te gaan (waarvan de laatste in Wevelgem is), is de opdracht duidelijk: zo geconcentreerd mogelijk de volgende twee matchen aanvatten. Supporters: volgende week komt Ledegem op bezoek, laten we er voor gaan!!!!!


       
       4PDA Katjes Ieper dd. 08.03.2014
          
        

       Katjes - Kortemark : 3-0 (26-24, 25-20 en 25-13)

       Door omstandigheden bestond tweederde van de reserveploeg uit scholieren. Iedereen deed het uitstekend, zodat de 3-0 echt verdiend was. Een dikke proficiat voor deze puike prestatie! Goede start in de hoofdmatch en 8-4 bij de eerste TTO. Daarna stapelden de individuele foutjes zich op wat resulteerde in 14-16 bij de tweede TTO. De bezoeksters gingen op hun elan door tot 15-21, dan kwam bij ons het besef dat het zo niet verder kon. Met vechtlust en wilskracht knokten we ons terug tot 22-22. Opnieuw nam Kortemark een optie op setwinst, 22-24. Wij konden de twee setballen afweren, straffer zelf: we kwamen zelf op setwinst. Onze eerste setbal was wel de goeie: 26-24. De tweede set ging gelijk op, 8-6 bij de eerste TTO. Zoals al zo dikwijls was het Tessa die met gerichte opslagen de defensie van de tegenpartij in moeilijkheden bracht, 13-6 en de kloof was een feit. Zonder hoogstaand volleybal te brengen, speelden we de set uit: 25-20. Een gelijkaardig scenario in de derde set, Kortemark ging goed mee tot 10-9, dan serveerden achtereenvolgens Kechia en Louise respectievelijk 5 en 8 punten bij elkaar. Hoewel dit op het veld niet te zien was, wonnen we de laatste set met duidelijke 25-13 cijfers. Door het verlies van Diksmuide in Roeselare (3-2), lopen we weer enkele puntjes verder uit. Met beide voetjes op de grond blijven is echter de boodschap, enkel door telkens opnieuw hard te werken,zullen we er geraken. Volgende week de moeilijke verplaatsing naar Dadizele(14u en 15u30). Supporters, nog 5 matchen te gaan!!!!!!


        
        4PDA Katjes Ieper dd. 01.03.2014
           
         

        Diksmuide - Katjes : 0-3 (12-25, 19-25 en 9-25)

        Onze reserven verloren in een ongelijke match met 2-1. De thuisploeg speelde nml met acht man, trainer en gelegenheidsscheidsrechter maakten er een ongelijke strijd van! Gelukkig werd de hoofdmatch geleid door een onpartijdige. Diksmuide ging het best van start en leidde in de openingsfase met 7-3. Bij de eerste TTO was de aansluiting reeds een feit: 8-7. Even later pakte Tessa uit met een serie opslagen die de tegenstrever uit evenwicht bracht, zodanig zelfs dat hun aanvallers er nog nauwelijks aan te pas kwamen: van 9-8 ging het naar 9-18. Set één werd uiteindelijk gewonnen met 12-25. De tweede set verliep gelijkopgaand tot 15-15. Dan plaatsten wij een tussensprint tot 15-20 en hadden daardoor voldoende voorsprong om op 0-2 te komen. Gemotiveerd vatten we de derde set aan. Het was onze verdienste dat de thuisploeg op alle fronten tekort schoot: zowel blokkerend , receptioneel als aanvallend waren we nauwelijks te stoppen. Voeg daarbij nog een opslagreeks van twaalf punten van Rosemie en je begrijpt dat onze supporters in de wolken waren. Via 1-8 was het bij 5-20 tijd om Louise een applausvervanging te gunnen, haar invalster Suzan werkte de tweede matchbal af. Hoewel enkele speelsters niet vernoemd worden in het verslag, wil ik er duidelijk op wijzen dat deze zege de verdienste is van heel de ploeg: "TOPPY" zou onze ploegverantwoordelijke Pol zeggen! Ook van mijn kant wil ik de hele ploeg feliciteren met deze topprestatie, ik kijk al uit naar de volgende match! (volgende week thuis tegen Kortemark)


         
         4PDA Katjes Ieper dd. 22.02.2014
            
          

         Moorsele - Katjes : 0-3 (20-25, 21-25 en 18-25)

         De reserven vonden hun ritme pas in de derde set, twee sets te laat, maar toch belangrijk voor het vertrouwen van heel het team. We startten de hoofdmatch zoals we de resevematch geëindigd waren: enthousiast en vechtend voor elke bal. Moorsele toonde zich van haar beste kant: ook zij geloofden in hun kansen en gingen er vol voor. Doch bij 5-4 serveerde Rosemie hun droom aan dingelen: met harde gerichte opslagen bezorgde zij ons een 5-13 voorsprong. Set één was al zo goed als gewonnen. De volgende set was er eentje van haasje-over, gelukkig deden wij de laatste sprong: van 21-20 naar 21-25. En dan brak de veer bij de thuisploeg: via 5-13 naar 13-20. Tijd om de invallers de match te laten uitspelen: 18-25. Volgende week op verplaatsing naar Diksmuide. Zij veroverden even veel punten, maar hadden daar wel één wedstrijd meer voor nodig. Hopelijk kunnen we ons beste niveau halen, Lieze gaf het goede voorbeeld al in Moorsele! Wij kijken er in ieder geval naar uit!!!


          
          4PDA Katjes Ieper dd. 15.02.2014
             
           

          Katjes - Bevo roeselare : 3 - 0 ( 25-12, 26-24 en 30-28)

          De reserven wonnen in een boeiende match met 2-1. De enigste nederlaag uit de heenronde was in Roeselare(3-2), we waren dus gewaarschuwd! We startten dan ook furieus: 13-3 en 19-5. Bij 20-6 mochten de drie invallers zich bewijzen: 25-12 was de eindscore. Vanaf dan kregen we een andere tegenstrever te zien: Bevo toonde waarom we het in de heenronde er zo moeilijk hadden: goed verdedigend en aanvallend sterk hadden we moeite om aan te klampen: 8-12, 12-19. Bij 15-20 was het tijd om Camille in te brengen. Het was de juiste keuze: ons team vocht (eindelijk) om elk puntje en beetje bij beetje kwamen we langszij: 22-22. Toch waren het de bezoeksters die de eerste setbal versierden: 22-24. Toch kon Bevo deze voorsprong niet vasthouden, zodat in extremis de set werd gewonnen met 26-24. De (moeilijke) derde set werd goed gestart, doch halverwege vielen we stil:16-15 bij de tweede TTO. Beide ploegen maakten afwisselend fouten zodat bij 23-23 voor beiden alles nog mogelijk was. Na vier setballen tegen en één matchbal voor ons, was uiteindelijk de tweede matchbal de verlossende: 30-28...(pffff)..3-0 en opnieuw drie punten: thuis hebben we nog steeds geen enkel punt laten liggen!!! Volgende week de verplaatsing naar Moorsele, de enigste ploeg naast Wervik die erin slaagde ons in de heenronde een set af te nemen. Na de match gaan we samen met heel de ploeg en het bestuur nog gezellig eten, dus dames: zorg ervoor dat we redenen hebben tot feesten!!! Supporters: kom onze "RED CATS" aanmoedigen!!!!! Zij, alsook hun trainer, zijn ongelooflijk blij met jullie ondersteuning!!!!


           
           4PDA Katjes Ieper dd. 01/02/2014
              
            

           Menen - Katjes : 0-3 (20-25, 21-25 en 13-25)

           De reserven verloren hun match met 2-1. Jeugdspeelsters Suzan en Eline deden voor de tweede keer mee en toonden zich van hun beste kant. Jonge speelsters zien doorgroeien naar een eerste ploeg moet tenslotte een doelstelling zijn van elke club. In de hoofdmatch werd er aan het net te weinig gescoord en Menen vocht zich in de match. Na lang op voorsprong gestaan te hebben, moesten ze zich op het einde van de eerste set toch gewonnen geven: 20-25. De tweede set startten we veel beter, toch konden we nooit een grote voorsprong bij elkaar spelen. Na ook de tweede set te verliezen, gaf de thuisploeg zich gewonnen en kwamen ze in de derde set op ruime achterstand. Tijd om enkele reservespeelsters in te brengen: Fien en Suzan kregen zo de mogelijkheid zich te tonen, en ze deden het prima: 13-25. Binnen twee weken kunnen we revanche nemen voor de enige nederlaag uit de heenronde: Bevo Roeselare komt dan naar Ieper. Supporters!!!


            
            4PDA Katjes Ieper dd. 25.01.2014
               
             

            Katjes - Poperinge : 3-0 (25-12, 25-10 en 25-17)

            De reserven verloren met 0-3. Het was afwachten hoe onze meisjes zouden reageren na de nederlaag van vorige week, zou die collektieve offday al verwerkt zijn of nog niet? Het antwoord kon niet duidelijker zijn: we speelden de pannen van het dak!!! Vooral Rosemie en Julie brachten, mede door hun ervaring, rust en vertrouwen in de ploeg. Heel eventjes kwam Poperinge op voorsprong (1-3), maar bij de eerste TTO wezen de bordjes al 8-6 en via gerichte opslagen stootten we door naar 13-6. We hielden de concentratie hoog en in geen tijd was de eerste set binnen. Set twee kwamen de bezoeksters er al helemaal niet aan te pas: via 15-3 naar 25-10. Set drie verhoogde Poperinge zijn opslagdruk en heel eventjes leek het erop dat we het moeilijk zouden krijgen: 2-7 en bij de TO 4-8. De speelsters bleven rustig, we versnelden het tempo en dan kregen de toeschouwers wervelend volleybal te zien: kort voor of kort achter, steekpassen naar de hoek....Tessa verdeelde de ballen en onze aanvalsters werkten af tegen een zeer hoog percentage. Wij speelden de beste match van het seizoen, en na de uitschuiver van vorige week zijn we hopelijk weer op weg om een mooie reeks neer te zetten. Volgende week naar 't zwembad (Badhuis) in Menen, supporters op post!!!


             
             4PDA Katjes Ieper dd. 19/01/2014
                
              

             Wervik - Katjes : 3-2 (25-22, 25-27, 26-28, 25-13 en 15-9)

             De reserven, versterkt met twee scholieren, verloren hun match, maar mogen best trots zijn op hun prestatie! In de hoofdmatch startten we aarzelend en werden ook meteen enkele keren afgeblokt. Gevolg was dat we nog voorzichtiger gingen spelen, maar daardoor geen enkele druk bij de tegenestrever konden zetten. Naar het einde van de eerste set begon het wat te beteren: van 20-14 kwamen we nog terug tot 25-22. De tweede set begon al even dramatisch en in geen tijd stonden we 21-12 achter. Een wissel schudde iedereen wakker en zowaar konden we Wervik nog bijbenen. Met het kleinste verschil werd deze set gewonnen: 25-27. Set drie was net omgekeerd: wij startten goed en Wervik moest achtervolgen, rond punt 20 stonden we gelijk. Het werd nog spannender: uiteindelijk was de vierde(!) setbal de goeie: 26-28. Set vier gingen we goed mee tot 14-10 en dan was het over and out: 25-13 zegt genoeg. Ook in de beslissende set konden we geen vuist meer maken en zo won Wervik verdiend met 3-2. De tweede nederlaag van het seizoen, en dat doet pijn, maar als we het positief bekijken halen we 4 op 6 tegen de titelkandidaat, en daar ben ik best tevreden mee! Volgende week een derby thuis tegen Poperinge en aansluitend de nieuwjaarsdrink: dan mogen we niets laten liggen en tonen wat we in petto hebben!!! Iedereen welkom dus!!!


              
              4PDA Katjes Ieper dd. 04/01/2014
                 
               

              Katjes - Wevelgem : 3-0 (25-20, 25-21 en 25-23)

              We zagen een goeie match van de reserven, die verdiend wonnen met 2-1. In de hoofdmatch stonden er twee ploegen tegenover elkaar die via opslagdruk elkaar probeerden te domineren. Het gevolg daarvan was dat de opbouw iets moeilijker verliep dan gewoonlijk. De Katjes slaagden daar beter in dan de bezoeksters, die van in het begin tot achtervolgen gedwongen werden. Via 21-15 naar 25-20 en eenzelfde beeld in set twee: via 18-13 naar 21-17 en 25-21. De derde set begon gelijkaardig, doch dan verhoogde Wevelgem de opslagdruk nogmaals en kenden wij een mindere periode: via11-11 naar 15-20. Het had er alle schijn van dat de aansluitingsset eraan kwam. Doch, gelukkig net op tijd, herpakten we ons en kwam er een spannend slot: via 17-21 naar 20-23 .Toen kwam Tessa V. aan de opslag. Met gerichte opslagen zette ze de verdediging van Wevelgem danig onder druk dat ze genoodzaakt waren tot het spelen van freeballen, waarmee onze speelsters wel raad wisten: enkele goed geplaatste smaches en zowaar matchbal voor ons! De eerste was de goeie, de bezoeksters gingen nml. zelf in de fout, zodat deze zwaarbevochten set alsnog tot een goed einde werd gebracht. Drie gouden punten!!!!!!! Proficiat dames met deze puike prestatie, "samen" zijn we tot veel in staat! Dit was de laatste match van de heenronde en we staan in het voorlopige klassement onverhoopt aan de leiding, dit smaakt naar meer!!! We gaan er alles aan doen om dat zo te houden! Volgende vrijdag om 19u00 een oefenmatch tegen derdeprovincialer Vlamertinge en de week daarna op zondag naar titelpretendent Wervik.....supporters!!!!!!


               
               4PDA Katjes Ieper dd. 21/12/2013
                  
                

               Lichtervelde - Katjes: 0 - 3 (11-25, 20-25 en 18-25)

               Ook de reserven wonnen met 0-3. Door de afwezigheid van twee basisspeelsters moest er in de hoofdmatch geschoven worden: Camille als hoekaanvalster en Sien als opposite leek mij de beste oplossing. We gingen prima van start en in geen tijd was het 11-25. Vooral Sien speelde bijna foutloos, zowel vanop de servicelijn als aan het net scoorde ze aan de lopende band. In de tweede set verslapte onze concentratie wat en door de rommelige manier van spelen kon Lichtervelde beter stand houden(20-25). De optie om ook de reservespeelsters te laten deelnemen viel daardoor in het water. Eenzelfde beeld in de derde set(18-25). Opnieuw een driepunter, zodat we 2013 kunnen afsluiten met slechts één nederlaag uit elf matchen: proficiat aan heel het team! In het voorlopige klassement staan we vier punten voor op de tweedes (Diksmuide en Wevelgem) én als we aanstaande zaterdag kunnen winnen van Wevelgem, dan...... . Supporters, we rekenen op jullie!!!!! Aan iedereen een prettig eindejaar gewenst!


                
                4PDA Katjes Ieper dd. 14/12/2013
                   
                 

                Katjes - Bissegem: 3-0 (25-20, 25-14 en 25-19)

                De laatste thuismatch van 2013 werd zowel door de reserven als de hoofdploeg gewonnen. De reserven kwamen 2-0 voor en vielen dan stil: spijtig, er had een 3-0 ingezeten. Met de volgende match (Lichtervelde) in het achterhoofd, werd er in de hoofdmatch op enkele posities geroteerd: zo speelde Camille de drie sets als hoekaanvalster en wisselden Julie, Rosemie en Kechia elkaar af als opposite. Allemaal krijgen ze een goed rapport. De receptie bij de bezoeksters was bij momenten zo zwak dat we onze concentratie volledig verloren: ze keerden terug van 23-13 naar 23-20. Hetzelfde beeld in de derde set: van 18-11 naar 18-17. De rest kan kort samengevat worden: we speelden goed, maar niet uitstekend. Het feit dat er in andere opstellingen werd gespeeld zal daar wel voor een stuk tussen zitten. Volgende week de late verplaatsing (20u30) naar Lichtervelde, supporters: we rekenen op jullie!


                 
                 4PDA Katjesieper dd. 07.12.2013
                    
                  

                 Ledegem - Katjes: 0-3 (16-25, 14-25 en 14-25)

                 De reserven wonnen met 1-2. Gemakkelijke driepuntenoverwinning tegen een jonge Ledegemse ploeg. Tot aan de eerste TTO kon de thuisploeg telkens gelijke tred houden, daarna was het eenrichtingsvolleybal. Onze "Red Cats" hielden zowel de concentratie als de servicedruk hoog, zodat Ledegem genoodzaakt was om freeballen over te spelen, waar wij dan weer gretig gebruik van maakten. Op geen enkel moment kwamen we in de problemen en in een uurtje was de klus geklaard. Volgende week de laatste thuismatch van 2013 (tegen Bissegem).


                  
                  4PDA Katjesieper dd. 23.11.2013
                     
                   

                  Katjesieper - Dadizele : 3-0 (25-20, 25-12 en 25-22)

                  Zware opslagdruk, waar onze reserven geen vat op kregen, zorgde voor een 0-3 nederlaag. Ook de hoofdmatch werd gedomineerd door opslagdruk en receptiefouten, langs weerskanten dan. Beide ploegen hadden totnogtoe slechts één keer verloren, wat zorgde voor een nerveus begin. Rosemie startte aan de opslag en met al haar ervaring sloeg ze meteen een kloofje: 0-6. Op hun beurt kwam Dadizele terug zodat bij de eerste TO de bordjes nog min of meer in evenwicht stonden. Vanaf dan liepen we gestadig uit, de openingsset was de onze. Aangeslagen ondergingen de bezoeksters set twee, 18-2, 20-8, 25-12 zegt genoeg. Wij vatten de derde set iets minder geconcentreerd aan en Dadizele maakte daar gretig gebruik van: 4-9. Groter dan die vijf punten werd hun voorsprong echter nooit, want we waren erop gebrand geen set prijs te geven. Bij 11-11 kwamen we langszij en gingen erover. Dadizele kwam nog eventjes aanleunen bij 20-19, doch onze meisjes vochten nu voor wat ze waard waren. De 3-0 is dan ook zeer verdiend! Het was misschien niet ons beste volleybal, maar uiteindelijk telt alleen het resultaat! Volgend weekend zijn we vrij, om dan op 7 december af te zakken naar Ledegem. Dit is de ex-ploeg van Tessa, Julie en mezelf: ik verwacht dan ook van iedereen een topprestatie om met een klinkende overwinning terug huiswaarts te kunnen keren. Supporters: vuurwerk beloofd!!!!!!!!!


                   
                   4PDA Katjesieper dd. 16.11.2013
                      
                    

                   Kortemark - Katjes : 0-3 (15-25, 22-25 en 24-26)

                   De reserven spelen een goede match en winnen verdiend met 0-3. Prima openingsset die via 6-12 en 10-19 eindigt op 15-25. De tweede set verloopt aanvankelijk zoals de vorige, 9-13 en 10-20 en bij 14-23 verwacht je ongeveer eenzelfde resultaat als set één, maar neen: plots draait het vierkant, afspraken worden niet meer nageleefd, iedereen denkt al dat we gewonnen zijn! Gevolg is dat we de thuisploeg opnieuw in de match laten komen, we laten ze vertrouwen tanken, zodat de volgende set moeilijk zal worden. En inderdaad, Kortemark gelooft er weer in en via servicedruk brengen ze ons constant in de problemen. De hele set is het haasje over en Kortemark krijgt zelfs een setbal. Gelukkig herpakken we ons nog (24-26), zodat de vierde set toch niet nodig wordt. Eind goed, al goed! (??????) Volgende week thuis de derby tegen Dadizele, de ploeg die nog maar één keer verloor, nml tegen titelkandidaat Geluwe-Wervik. We zullen dan toch constanter moeten presteren. Supporters: een topmatch!!!!


                    
                    4PDA Katjesieper dd. 09.11.2013
                       
                     

                    Katjes - Diksmuide : 3-0 (25-18, 25-12 en 25-12)

                    De reserven verloren met 1-2. Teveel persoonlijke fouten en te weinig enthousiasme, waardoor de bezoekende ploeg de overwinning quasi aangereikt werd. Moet beter kunnen! Al tijdens de opwarming kon je zien waarom Diksmuide bovenaan het klassement staat: zeer goede en harde smaches waren hun visitekaartje. We waren dus gewaarschuwd! Opslagdruk en blokkering moesten voorkomen dat zij hun spel zouden opdringen. De meegegeven opdrachten werden prima opgevolgd en Diksmuide was van in het begin op achtervolgen aangewezen. Bij 12-10 kwam Tessa Vandoorne aan de service en in één ruk stoomden we door naar 18-10. De kloof was geslagen zodat we rustig konden controleren en uitspelen:25-18. Set twee startten de bezoeksters iets beter en ging de set gelijk op tot 10-10. En opnieuw was het onze setter Tessa die een serie opslagen uit haar mouw schudde om "U" tegen te zeggen: elf stuks op rij!!! Diksmuide stond aan de grond genageld en als ze al eens de bal goed onderschepten stond er een prima blok langs onze kant. Met 25-12 had niemand gerekend! Dubbel gemotiverd begonnen we aan de derde set, de set die nogal dikswijls te licht wordt opgenomen. Maar niks daarvan: iedereen, maar dan ook iedereen, speelde de match van z'n leven..... aanvallen, blokkeringen, recepties, passen, opslagen.....alles lukte, het gaf ons vleugels! Het publiek genoot met volle teugen. Opnieuw werd het 25-12, een dubbel en dik verdiende overwinning voor onze "Red Cats"!!!!! Door deze overwinning springen we in het klassement over Diksmuide naar de eerste plaats en daar gaan we zo lang mogelijk van genieten, zonder dat het "moeten" de bovenhand krijgt. Volgende week zondag de vroege verplaatsing naar Kortemark, supporters: wees op post!!! (zoals altijd trouwens, waarvoor dank!)


                     
                     4PDA Katjesieper dd. 02.11.2013
                        
                      

                     Katjesieper - Moorsele : 3-1 (25-12, 19-25, 25-15 en 25-17)

                     De enthousiast spelende bezoeksters wonnen verdiend de match vd reserven. We begonnen sterk ad hoofdmatch: opslagdruk en secuur afwerken ah net maakte dat Moorsele niet tot aanvallen kwam. De voorsprong was danig groot dat onze concentratie verslapte naar het einde vd eerste set. Dit zorgde voor een slappe herneming waarbij we meebrokkelden met de bezoeksters. Gevolg: een beschamende 19-25. Alles te herdoen! Set drie dan gestart met de switch van Kechia en Rosemie en opeens draaide het weer zoals voorheen. Via 13-2 en 19-5 naar 23-9 én dan opnieuw concentratieverlies en een serie receptiemissers, zodat de tegenstrever weer moed kreeg. Gevolg was dat Moorsele id vierde set vlot meeging, zelfs op voorsprong kwam. Heel eventjes maar, want een sterk spelende Kechia zorgde met gerichte opslagen ervoor dat hun aanvallers moeilijk tot scoren kwamen, zodat wij via 8-10 op 14-10 kwamen en de kloof geslagen was. Moorsele sputterde nog wat tegen, maar tevergeefs: 25-17 én de drie punten thuisgehouden. Opdracht volbracht, al was het niet met spetterend volleybal. Volgende week komt de leider op bezoek: we zullen dan toch iets meer moeten tonen!!!


                      
                      4PDA Katjesieper dd. 26.10.2013
                         
                       

                      Bevo - Katjes : 3-2 (25-19, 25-23, 15-25, 16-25 en 16-14)

                      Net zoals de reserven(2-1) verloren we de hoofdmatch. Vanaf de eerste minuut kregen we een gemotiveerd, sterk serverend Bevo tegenover ons. Daar wij veel te voorzichtig speelden konden zij bijna alles oprapen, groeide hun vertrouwen, terwijl het onze naar een dieptepunt zakte. Niks lukte nog, zelfs aan het net kregen we de ballen er niet meer over. Opslagdruk van onze kant resulteerde in punten voor de thuisploeg: 25-19 is nog een milde uitslag gezien onze hoge foutenlast! Set twee verliep iets beter, maar naar het einde toe opnieuw onnodige persoonlijke foutjes en 2-0 achter(25-23). Set drie gestart met de switch van Kechia en Rosemie én dat bracht opnieuw het nodige vertrouwen in de ploeg. Nu was het de thuisploeg die achter de feiten aanholde: 15-25 en 16-25 zegt genoeg. De belle dan! Wie gedacht had dat we zomaar op hetzelfde elan konden doorgaan had het mis: het was Bevo dat opnieuw de wet van de sterkste dikteerde. Bij 14-11 hadden zij 3 matchtballen! Doch onze meisjes gaven zich nog niet gewonnen en bij 14-14 was alles nog mogelijk. We zijn ervoor gegaan doch helaas maakten we daarbij wat foutjes en zo ging de overwinning naar de thuisploeg. Er zat meer in voor ons, maar gezien de zwakke start ben ik al bij al nog tevreden met dat ene puntje. Volgende week thuis tegen Moorsele: spijtig dat Camille en Lieze op weekend gaan, daardoor wordt het inpassen in het midden. Anderzijds moet dat motiverend werken voor de reserven want nu krijgen zij de kans zich te bewijzen!


                       
                       4PDA Katjesieper dd. 19.10.2013
                          
                        

                       Katjesieper - Menen: 3-0 (25-9, 25-12 en 25-14)

                       De reserven wonnen overtuigend met 3-0. Een gemakkelijke overwinning voor onze "RED CATS". Door de zwakte van de tegenstrever kon er geroteerd worden, zodat iedereen speelgelegenheid kreeg. Daarbij vielen de invalbeurten van Lise Clynckemaillie op: de bezoeksters kregen met moeite haar sprongopslagen onder controle. Ook Camille Vrijghem bewees, na een iets mindere periode, dat ze er weer staat en dit zowel in het midden als op de hoek. Maar wat mij het meest verheugde was het feit dat de ploeg heel de tijd geconcentreerd bleef spelen, geen momenten van verzwakking toonde en op een vlotte manier de klus klaarde in minder dan één uur. Volgende week een moeilijke verplaatsing naar Bevo Roeselare, in het klassement volgen ze op slechts één puntje!Supporters, kom onze dames opnieuw aanmoedigen!!!


                        
                        4PDA Katjesieper dd. 12.10.2013
                           
                         

                        Poperinge - Katjesieper : 0-3 (17-25, 20-25 en 15-25)

                        De reserven wonnen hun match met 1-2. Na een overtuigende eerste set moesten we in de tweede set een grote achterstand ombuigen. Dat lukte, we kregen zelfs een setbal, doch de thuisploeg herpakte zich en won met het kleinste verschil. De derde set demonstreerden we dan weer wat we in huis hebben, zodat de overwinning dik verdiend was. De hoofdmatch dan. De set ging gelijk op tot aan de eerste TTO, tegen dat de tweede TTO eraan kwam stonden we al vijf punten voor(11-16). Lieze Vandenameele zette dan een mooie reeks opslagen neer zodat de voorsprong verdubbelde en wij op een rustige manier de set konden uitspelen (17-25). Zoals verwacht zou Poperinge meer weerwerk bieden in de tweede set. We hadden voortdurend een kleine voorsprong, doch een kloofje slaan zat er deze keer niet in. Met grote verbetenheid klampte de thuisploeg aan, doch we speelden met veel inzet en door naar het einde toe het gaspedaal wat in te duwen, werden we beloond met een tweede setwinst (20-25). De derde set hield Poperinge stand tot aan 7-9, dan was het aan de beurt van Kechia Naert om op te slaan. Ze zette een mooie reeks neer vanop de opslaglijn( 7-15), zodat de tegenstrever moeilijk tot aanvallen kwam. Het duo Tessa Vandoorne-Julie Cauwenberghs zette de puntjes op de " i " (ze speelden nog samen in Ledegem, waardoor ze elkaar goed aanvoelen), zodat het een overtuigende zege werd (15-25).


                         
                         4PDA Katjesieper dd. 28.09.2013
                            
                          

                         Katjesieper-Ergo Wervik: 3-1

                         Goeie match van de reserven, die nipt verloren van een beter en ervarener Wervik. De hoofdploeg begon erg zenuwachtig aan hun eerste seizoensmatch. Het was voor iedereen nog zoeken naar de juiste plaats en alles mislukte wat maar kon mislukken. Via 4-12 stoomde Wervik door naar 6-18. Alles leek erop te wijzen dat we een serieuze pandoering gingen krijgen. Op mijn vraag om ons al voor te bereiden op de volgende set reageerde de ploeg bevrijd en kwamen we puntje per puntje dichterbij. Het ondenkbare gebeurde en in een spannend slot trokken we de set nog naar ons toe: 1-0! Set twee herpakten de bezoeksters zich en waren we voortdurend op achtervolgen aangewezen, maar werd de kloof nooit groter dan 4 puntjes en opnieuw konden we rond punt 20 de aansluiting maken. Het werd nog spannender dan in de eerste set, opnieuw was het de thuisploeg die zich de betere toonde: 2-0 na 26-24 winst. Set drie was een herhaling van de tweede, spijtig genoeg maakten we te veel opslagmissers, waardoor Wervik terug aansluiting kreeg: 2-1. Wilden we de drie punten thuishouden, moesten we in de vierde set een tandje bijsteken. De set ging gelijk op tot 9-9, dan konden we een eerste kloofje slaan: 14-10. De rest van de set bleef die kloof, en hoewel het nooit zo aanvoelde, konden we rustig uitspelen. Drie dik verdiende punten tegen de titelkandidaat! Wat een seizoensstart!!!!!!!! Nu met beide voetjes op de grond blijven en verder hard trainen, zodat we onze prestatie (en dat mag toch wel echt een serieuze prestatie genoemd worden) kunnen verzilveren tegen Poperinge, de ploeg die ons vorig jaar verrassend versloeg in de terugronde! Mvg,Luc.


                                  
                          
                         VBC Katjes Ieper | info@vbckatjesieper.be | Created by ZIPWEB-d-SIGN  2019